Over Zaal

Het nieuwe assurantiekantoor

Zaal Assurantiën

Met oog op de toekomst

Ik ben reeds 10 jaar samenwonend met mijn vriendin en onze twee dochters. Ondanks dat ik het werken met de ontwikkelingen in risicomanagement en verzekeringen prachtige materie vindt, is het natuurlijk mijn gezin en familie waar mijn onvoorwaardelijke liefde naar toe gaat.

Verzekeringen

Risicomanagement

Zaal Assurantiën

Met oog op de toekomst

Ik ben reeds 10 jaar samenwonend met mijn vriendin en onze twee dochters. Ondanks dat ik het werken met de ontwikkelingen in risicomanagement en verzekeringen prachtige materie vindt, is het natuurlijk mijn gezin en familie waar mijn onvoorwaardelijke liefde naar toe gaat.

Verzekeringen

Risicomanagement

Want het kan echt anders, waarom verzekeringen een sluitstuk zijn. Geen uitgangspunt.

Ik ben al een tijdje -25 jaar- als freelancer werkzaam in het veld van verzekeringen, compliance en risicomanagement. Met een klein uitstapje naar het buitenland en de horeca aldaar.

Lang heb ik een tussenpersoon gehad die mij zakelijk belde met de opmerking “We gaan uw verzekeringen weer eens actualiseren”, dan kwam er vaak een (nieuwe) medewerker van het kantoor die me vroeg naar de wijzigingen in mijn inventaris, een nieuwe laptop met toebehoren en nieuwe geeltjes denk ik (…) ik had geen idee van deze veranderingen, daar moet je als adviseur achter zien te komen, vind ik nog altijd. Omdat ik regelmatig nieuwe adviseur over de vloer kreeg kenden ze mijn verzekeringskennis ook niet.

Leuk, maar ik voldoe aan meer eisen dan wettelijk gesteld…

“Dat zou ik de waardestijging van 10.000 naar 12.500 denk ik doorvoeren” was dan standaard het antwoord. “Kunt u een nieuwe laptop kopen.” Dat is fijn dacht ik, moet er wel schade zijn. Over mijn werkelijk aanwezige risico’s rondom mijn werk, laptop, gevolgen werd niet gesproken, is ook niet belangrijk, als de verzekering met provisie maar binnen boord blijft. Maar meedenken in oplossingen als het gaat aan verlies data, aansprakelijkheid en AVG. Gevolgen die met de laptop meekomen welk ik niet kan betalen. De laptop wel, die is te betalen. 

Na een belletje met de wijziging van de rechtsvorm werd niet gesproken over nieuwe risico’s. Laat staan dat er proactief over deze wijziging werd gehandeld. “We gaan het verzoek indienen bij de verzekeraar uw naam te wijzigen”

Ik werd toch echt bestuurder met andere risico’s en belangen dan voorheen in de eenmanszaak. Een frustratie die steeds groter werd en in mijn optiek om verandering vraagt. Binnen het proces van risicomanagement dienen verzekeringen ten alle tijden het uitgangspunt te zijn voor een goed en helder advies. Maar dat is er nog niet zoveel. Niet het zelfgefabriceerde zorgplicht document met af te sluiten verzekerigen”

Zorgplicht naar uw risico’s en verzekeringen is overigens wel heel belangrijk.

Ik ben in contact getreden met een consultant van Voorzie een samenwerking tussen Achmea en de Universiteit van Twente. Die stelde heel simpel, wat jij vraagt hebben wij in een opleiding. De PreMaster Risicomanagement een voor adviseurs toekomstgerichte opleiding, je moet het nog wel zelf doen.

Dat doe ik nu ook na een meer dan geslaagde opleiding ben ik in combinatie met mijn jarenlange ervaring in staat u van dienst te kunnen zijn. In uw risico’s en uw risicomanagement.

Opleidingen en certificeringen:

  • Risicomanagement (PreMaster) – Universiteit Twente
  • Register adviseur Inkomensverzekeringen – Avans+
  • Gevolmachtigd agent verzekeringen – NIBE-SVV
  • WFT-vermogen, Inkomen, Schade Zakelijk – NIBE-SVV

Voor 2020 is het de bedoeling dat ook het CISM-certificaat behaald gaat worden.

× Available from 09:00 to 17:00