Risicomanagement

Risicomanagement

Aankomend weekend is het precies één jaar geleden dat ik mijn WFT-vergunning tot assurantiebemiddeling kreeg. In afrondende fase van de Premaster risicomanagement aan de Universiteit van Twente was er echt geen beter moment om te starten. Alleen kon ik bij aanvraag van de vergunning niet vermoeden dat er een wereldwijde pandemie keihard zou inslaan. Dat was pas een week na afgifte. En toch…

In de overtuiging, dat er ruimte is voor diepgaande specialisatie in zakelijke Cyber- en Aansprakelijkheidrisico’s mijn gekozen koers vast gehouden. Al snel een mooie opdracht en door… #resilience

Bij Cyber en Aansprakelijkheidsrisico’s past een moderne en efficiënte manier van ondersteuning middels actief risicomanagement, deze risico’s zijn ook vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden (Denk eens aan privacy) zonder dat daar periodiek aandacht voor is.

Dat is ook niet zo gek, toen de computers en techniek 25 jaar geleden haar/zijn intrede echt deden sprak men nog helemaal niet over AVG, GDPR en al helemaal niet over identiteitsdiefstal of fraude. Virussen, Trojans, en andere irritante wormfen bestonden al wel. Maar die waren vooral vervelend. Malware, Ransomware en Datadiefstal zijn moderne varianten. Tegenwoordig gaan bedrijven failliet simpelweg wanneer een aanval van met dusdanige impact dit plaats vindt.

En ja een hack, aanval zonder eigen schuld kan mij ook overkomen. Er zijn enkele recente incidenten te noemen waarbij dit is gebeurd. Wanneer ik risicomanagement aanbied, dan vind ik ook dat er de keuze moet zijn om een heel pakket aan te bieden; Inclusief het inrichten van processen, het onderkennen van het acceptatiebeleid binnen een organisatie middels een business continuatie plan (of zelfs een disaster herstelplan) en daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om de verzekeringen of andere oplossingen aan te bieden als sluitstuk.

Want enkel verzekeren kan nooit het doel zijn. Dat zijn de bedrijfsdoelstellingen.

Daar ben ik van overtuigd.

Kijk voor meer informatie eens hier.

× Available from 09:00 to 17:00