Cyberrisk

Cyberrisk

De gevolgen van cyberrisico’s hebben steeds meer impact op uw bedrijfsdoelstellingen, bedrijfsdata en bedrijfscontinuïteit.

Eigenlijk bestaat een cyberriskverzekering uit twee onderdelen.

 • Eigen schade na een cyberincident (denk aan hacken)
  1. Bedrijfsstilstand/er kan niet gewerkt worden
  2. Herstel van data en systemen
  3. Kosten voor cyberafpersing

Deze kosten komen voor uw rekening zonder passende polis. Houdt er rekening mee dat de gemiddelde hack goed is voorbereid. Men is al langer binnen, heeft meegekeken en er is kennis van uw werkzaamheden, het belang van data en systemen en ook uw financiële situatie is vaak bekend.

 • Aansprakelijkheid – schade aan derden
  1. Privacy en netwerkbeveiligingsaansprakelijkheid  
  2. Media aansprakelijkheid 
  3. Verweerkosten  
  4. Kosten voor Imagobescherming 
  5. Een fout 

Het gaat hier om fouten waarvoor u aansprakelijk bent of wordt geacht omdat derden op basis van bovenstaande schade lijden.

 • Aanvullende dekkingen/mogelijkheden
  1. Eerste hulp kosten
  2. Verbetering van software
  3. Verlies van geld door hacking
  4. Telecommunicatiekosten

Diverse verzekeraars bieden aanvullende dekkingen vergelijkbaar met hierboven genoemd. Kan echt nog wel van belang zijn.

Belangrijk op te merken dat er geen standaard verzekeringsvoorwaarden uitgangspunt is. Iedere maatschappij hanteert zijn eigen juridische termen voor een cyberverzekering. Kleine nuanceverschillen kunnen enorme dekkingsgaten veroorzaken.

Voorkom dit en neem vandaag nog contact met mij op. Laat u deskundig bijstaan bij het afdekken van de risico’s. Voor veel klanten is maatwerk de oplossing.

N.b. Met een cyberrisk dialoogsessie of enkele eenvoudige en duidelijke stappen, maak ik in korte tijd duidelijk op welke wijze uw bedrijf risico loopt. De ontwikkelingen gaan snel, ook in cybersecurity en cyberverzekeringen.

× Available from 09:00 to 17:00